Diensten

Wat kan ik in ieder geval voor u betekenen:

Hieronder vindt u de belangrijkste drie diensten

Projectmanagement

Waarmee kan ik u ondersteunen

 • Uitvoerend projectmanagement; ik heb jarenlange ervaring met het managen van uitdagende en complexe projecten in verschillende omgevingen. Het bereiken van de resultaten gebeurt eenvoudig: door het te doen.
 • Auditen van projecten; Een “buitenstaander” ziet eerder en zonder vooroordeel waar de eventuele pijnpunten liggen en waar oplossingen en kansen mogelijk zijn.
 • Doorlichten van projectplannen; het is mogelijk om in vrij korte tijd projectplannen te analyseren en goede en verbeterpunten in het plan aan te wijzen. Het projectplan is tenslotte de leidraad van het project en vraagt om duidelijkheid en richting.
 • Project Portfolio Management (PPM): projecten duren op de een of andere manier altijd langer dan gepland en kosten (veel) meer dan begroot. PPM is een manier om de besturing van projecten in organisaties te verbeteren.

Interimmanagement

Omdat ik verschillende stijlen van interimmanagement beheers kan ik uw bedrijf op diverse manieren van dienst zijn. Vooral bij het implementeren van nieuwe producten en processen of herstructurering. Maar ook bij vervanging van uw manager en het tijdelijk aansturen van een afdeling of vestiging omdat:

 • Uw manager functioneert niet optimaal en u zoekt iemand om hem (of haar) tijdelijk te ondersteunen en te coachen,
 • Een interne manager teveel schade kan oplopen bij het tot stand brengen van ingrijpende veranderingen. Denk hierbij aan het samenvoegen, ontvlechten, opheffen, reorganiseren, optimaliseren of professionaliseren van afdelingen binnen uw organisatie.
 • Uw manager zijn baan heeft opgezegd en er is nog geen geschikte opvolger gevonden,
 • Uw manager is voor een langere tijd uit de running bijvoorbeeld door ziekte, sabbatical, zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, enz.,

Kennis, kunde en ervaring

Tijdens mijn opdrachten heb ik heel veel mensen ontmoet. Zonder uitzondering hebben die allemaal iets bijzonders. Kennis over een bepaald onderwerp, ervaring op een (vak)gebied, hebben een speciale relatie met iets of iemand of zijn “gewoon” interessant om mee te praten. Denk hierbij aan grafisch ontwerpers, coaches, trainers, tekstschrijvers, acteurs, projectmanagers, produktontwikkelaars en vele andere vakmensen en professionals. En dat in een grote verscheidenheid van branches en vakgebieden waaronder techniek, financiĆ«n, persoonlijke ontwikkeling, onderwijs, energie, vervoer, sport en horeca.

Mocht u op zoek zijn naar een bepaalde skill of eigenschap in een bepaald vakgebied dan kan ik u koppelen (verbinden?) met een van mij relaties uit mijn netwerk. Natuurlijk kunt u ook op internet op zoek gaan naar maar de voordelen van deze dienst zijn:

 • Sneller, omdat ik de exacte vraag en aanbod ken hoeft u niet lang te zoeken
 • Betrouwbaarder, omdat het uit een bekend netwerk komt
 • EfficiĆ«nter, de match kan ik goed maken omdat ik de partijen persoonlijk ken

Deze service bied ik aan omdat het mij energie geeft om mensen aan elkaar te koppelen waarbij het resultaat meer is dan de som der delen. Daarnaast geloof ik er in dat lange termijn relaties er toe doen en dus doe ik dit kosteloos.